Barcelona câștigă prima ediție UEFA Youth League

1
1038

bARCELONA BENFICA YOUTH LEAGUE

Competiția propusă de către cei de la UEFA ca mare atracție la nivelul echipelor de juniori de pe continenul european poate fi considerată a fi una din bilele albe ale forului condus de Michel Platini, care probabil că plictisit de globalizarea fotbalului mare, a trecut și la cel mic. La capătul unui sezon în care au putut fi văzute destule meciuri bune și un număr considerabil de tineri jucători ce promit a face lucruri mari și in echipele de seniori, puștii Barcelonei au câștigat finala în fața celor de la Benfica, scor 3-0, meciul desfășurându-se la Nyon, în Elveția.

Cele două echipe ajunseseră la momentul finalei neînvinse, Barcelona ieșind dintr-o grupă similară cu cea a echipei mari (Milan, Ajax și Celtic ), în timp ce Benfica, spre deosebire de echipa seniorilor, a terminat prima într-o grupă cu Paris Saint-Germain, Anderlecht și Olympiakos.

In rundele decisive, catalanii au trecut de FC Copenhaga în optimi, Arsenal in sferturi și Schalke 04 in semifinale, in timp ce Benfica a avut un traseu mult mai dur, chiar foarte dur: Austria Viena (optimi ), Manchester City ( sferturi ) și Real Madrid (semifinale ).

Benfica, o echipă plagată de tinere talente

Paradoxal, marele defect al acestei echipe este faptul că au un lot încărcat cu jucători excelenți din punct de vedere tehnic, care mânați din spate de avântul adolescenței, păcătuiesc prin invidualism. Nume ca Gonçalo Guedes, titular cu naționalele Under ale Portugaliei, marcator a patru goluri în această competiție, Nuno Santos, autor al unui meci excepțional în semifinala cu Real Madrid, sau Rochinha, jucător din categoria celor mici de statură, însă fășneți și foarte greu de marcat, excelent conducător de joc și cu un bun aport ofensiv, promit că nu își vor opri aici traiectoria de fotbaliști.

Barcelona, o rază de lumină în criza catalanilor

La Masia, fabrica de talente atât de lăudată a Barcelonei, însă luată în colimator în ultima vreme din cauza manevrelor făcute la limita legalului și dincolo de el de către conducerea clubului în materie de transferuri, reușește să țină steagul sus, iar acest titlu înseamnă o mare gură de oxigen pentru o entitate care suferă din cauza problemelor provocate de oamenii din birouri.

Liderul acestui grup este Adama Traore, 18 ani, extremă dreapta care a debutat și cu echipa mare, în timp ce vedeta este Munir El Hadaddi care, cu dubla reușită în finala jucată astăzi, a marcat 11 goluri, fiind golgeterul acestei ediții inaugurale. Ambii jucători au naționalitate spaniolă, însă primul este originar din Mali, în timp ce Munir are origini marocane.

Articolul precedentVIDEO: Cum să NU bați o lovitură liberă
Articolul următorLiga blaturilor, etapa a 27-a! Steaua își continuă recordul de invincibilitate …în ”omenie”!

1 COMENTARIU

  1. Pe de alta parte fotbalistii spanlioli ori portughezi stiu si pentru ce intra in teren. Si nu ma refer aici numai la bani ci si la sustinerea publicului cum rar se gaseste in alte parti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here