atletico madrid campeon 2013 2014

Trebuie să se simtă extrem de frustrați cei de la Atletico Madrid după decernarea premiilor pentru sezonul trecut în gala organizată aseară de către Liga Profesionistă de Fotbal din Spania. Atâta muncă depusă, atât efort consumat și o serie întreagă de lupte crâncene duse pe gazon încununate cu câștigarea titlului de campioană a Spaniei, pentru ca însuși organizatorii acestei competiții să îi ignore pur și simplu în plan individual.

Nici urmă de Diego Costa, omul ale cărui goluri a împins echipa rojiblanco spre prima poziția din La Liga, absenți și Godin, unul dintre pilarii defensivi ai lui Diego Siemone, sau Courtois, între timp întors la Chelsea, însă ale cărui parade au un mare procent de merit în câștigarea titlului. Doar Simeone a primit trofeul care premiază cel mai bun antrenor al sezonului trecut.

Real Madrid, ocupanta locului trei, a luat însă nu mai puțin de cinci premii, cele mai multe, trei dintre ele revenindu-i lui Cristiano Ronaldo ( Cel mai bun fotbalist, Cel mai frumos gol și Cel mai bun atacant ). Sergio Ramos ( Cel mai bun fundaș ) și Luka Modric ( Cel mai bun mijlocaș ) sunt ceilalți doi fotbaliști din echipa antrenată de Ancelotti care s-au întors aseară cu premii acasă.

Premiul acordat celui mai bun portar i-a revenit lui Keylor Navas, care a ocupat cu Levante locul 10 în clasament, costaricanul încasând 43 de goluri pe durata sezonului 2013-2014 în La Liga, față de cele 26 primite de Thibaut Courtois, goalkeeper-ul cu cele mai puține goluri primite.

Celelalte premii acordate au fost:

  • Andres Iniesta – Barcelona ( Cel mai bun mijlocaș ofensiv )
  • Rafinha – Celta ( Jucătorul revelație )
  • Brahimi – Granada ( Cel mai bun jucător african )
  • Carlos Bacca – Sevilla ( Cel mai bun jucător sud-american )
  • Rakitic – Sevilla ( Premiul fair-play )
  • Real Sociedad ( Premiul fair-play pentru echipe )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here