În ciuda vârstei pe care o are, Zlatan Ibrahimovic este unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai Diavolilor Roșii. Suedezul este cel mai folosit jucător din echipa lui Manchester United din acest sezon: 25 de partide în patru competiții diferite (Premier League, Europa League. EFL Cup și Community Shield), reușind 16 goluri și 3 assisturi, însumând 2102 minute jucate.

foto:  espnfc.com
foto: espnfc.com

Zlatan a fost eroul lui United în ulimul meci jucat de echipa lui Mourinho în deplasare cu West Brom. Ibrahimovic a marcat golurile prin care echipa sa s-a impus cu scorul de 2-1. Golul victoriei a venit cu doar 4 minute înainte de fluierul final. Cu această dublă, suedezul a ajuns la cota 11 în Premier League și este pe 3 în topul marcatorilor. Este devansat de Alexis Sanchez cu 12 goluri (dintre care 6 de la punctul cu var) și Diego Costa cu 13 reușite (5 din penalty). Zlatan a marcat toate cele 11 goluri din acțiune.

Atacantul de 35 de ani nu pare afectat de vârstă iar perioada bună prin care trece acum în tricoul lui Manchester United nu este un accident. Acesta se menține în formă practicând taekwondo. De altfel, Zlatan are și o centură neagră în acest sport.

„Cu cât îmbătrânesc mai mult, cu atât sunt mai bun, la fel ca vinul roșu. Sunt un exemplu perfect a acestuia. Cu cât îmbătrânesc mai mult, cu atât joc mai bine. Sunt fericit, mă simt bine. Chiar dacă am 35 de ani, în mintea mea, am 20. Cred că aș putea juca până la 50 de ani.”

Zlatan a mai jucat la Malmo, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan și PSG iar în palmaresul lui se regăsesc: două titluri de campion al Olandei, patru titluri de campion al Italiei, un titlu de campion al Spaniei, patru titluri de campion al Franței, Cupa Olandei, două Super Cupe ale Olandei, trei cupe ale Franței, patru Super Cupe ale Franței, o Super Cupă a Spaniei, un titlu mondial la nivel de club, o Super Cupă a Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + eight =