Alb

France Tennis French OpenDupa 3 ore si 52 de minute, Tommy incheie inca un meci din seria infruntărilor epice cu care a decis să își facă simțită apariția din acest an de la Roland Garros. Își salută prietenul, pe Nico, cel pe care tocmai l-a învins și îngenunchează în lacrimi pe zgura arenei. Nu mai participase din 2009 la Roland Garros și tocmai a devenit primul tenismen capabil să întoarcă un dezavantaj de două seturi în trei meciuri consecutive tocmai din 1927, atunci când o performanță similară a fost reușită de către Henri Cochet la Wimbledon. Atunci, Cochet a câștigat titlul pe iarba londoneză, Robredo îl va întâlni în sferturile de la Paris pe compatriotul său David Ferrer.

Anul trecut, pe vremea asta, Tommy era numărul 471 în lume și se operase din cauza unei fibroze ce îi afecta mușchiul aductor și al unei tendinite. Cel care în 2006 ajunsese până pe locul 5 în clasamentul ATP se vedea nevoit să tragă din greu pe la turnee challanger în căutare de puncte care să îi permită să revină printre cei mai buni.

După victoria în cinci seturi obținută în fața lui Almagro, Robredo e pe locul 34 în clasamentul ATP.

Negru

soderling2Robredo este povestea cu happy-end, ceea ce nu e cazul cu Robin Soderling. Nu se mai știe aproape nimic de cel care ajungea în finala de la Roland Garros după ce în 2009 îl învingea pe Rafa Nadal, iar în 2010 îl elimina în sferturi pe Roger Federer, atunci numărul 1 în lume și campion en-titre al turneului. Ajunsese numarul 4 in lume si era in cea mai buna perioada a carierei sale.

Ultimul turneu la care a fost văzut Soderling a fost cel de la Bastad, a cărui finală a câștigat-o în fața lui David Ferrer, dată când s-a retras din calendarul competițional din cauza mononucleozei, o boală care nu l-a mai lăsat să joace la capacitate maximă. În momentul în care suedezul ridica trofeul de la Bastad cui i-ar fi trecut prin cap că nu va mai fi văzut pe pistele arenelor de tenis? ”Dacă nu mă pot întoarce în 2013, mă voi retrage definitiv” declara Soderling într-un interviu din 2012. ” E frustrant. O zi mă pot antrena normal, intens, iar în ziua imediat următoare mă simt sleit, fără forțe” spune suedezul de 29 de ani, după ce a încercat tot felul de tratamente, inclusiv acupunctura, pentru a trece peste această boală.

Soderling nu e singurul jucător de tenis afectat de mononucleoză ( boala sărutului ) o boală virală peste care Roger Federer sau Andy Roddick au trecut cu bine, însă din cauza căreia sârbul Mario Ancic a trebuit să se retragă din tenis în 2011 după ce a fost diagnosticat în 2007, moment în care ocupa locul 7 în clasamentul ATP.

Robin Soderling încă mai speră și, cu degetele încrucișate, cere încă o șansă, o ultimă șansă pentru a putea fi încă o dată cel care băga spaima în așii turneului de la Roland Garros. Aceeași oportunitate care i s-a dat și lui Robredo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =