Celtic GlasgowSteaua și Astra Giurgiu traversează în aceste momente clipe diametral opuse pe toate planurile. Dacă Steaua nu prea are adversari în Liga 1 și are șanse bune de calificare în primăvara europeană, Astra Giurgiu este o echipă aflată în prăpastie, cu rezultate proaste pe absolut toate planurile și cu un început de sfârșit în ceea ce privește atmosfera de la echipă.

Partea bună pentru Astra, dacă se poate vorbi de așa ceva atunci când aducem în discuție o echipă patronată de Ioan Niculae, este că întrecerile echipelor de club vor intra într-o lungă pauză. Undeva în a doua parte a lunii, atât Astra, cât și Steaua, reiau meciurile din grupele Europa League. Vom avea de a face cu două meciuri care pot decide multe. Pe de o parte putem avea un Steaua – Rio Ave care poate rezolva problema echipei calificate de pe locul 2 din grupa J (asta dacă Dinamo Kiev ia 6 puncte cu Aalborg), iar pe de altă parte vom vedea dacă Astra iese și matematic din lupta pentru calificare sau, dacă va lua primele puncte din istorie într-o grupa europeană.

Iată ce au făcut adversarele românilor în acest weekend!

Steaua

Nacional – Rio Ave 0-0

De la 1 septembrie, atunci când învingeau cu 4-0 pe Boavista, portughezii care vor juca cu Steaua pe 23 octombrie nu au mai câștigat meci în nicio competiție. Acest lucru i-a dus pe locul 6 în Liga Sagres și cu șanse mici de calificare în Europa League.

Brondby – Aalborg 2-1

În aproximativ aceeași situație se află și Aalborg. Danezii sunt, în acest moment, mult mai aproape de retrogradare decât de titlu în campionat. Unica lor rază de speranță rămâne Europa League, însă au de înfruntat cea mai bună echipă a grupei.

Dinamo Kiev – Sahtior 1-0

De departe echipa cea mai valoroasă din grupă, Dinamo Kiev începe să-și impună supremația și în Ucraina. Profitând de un Șahtior chinuit de situația din Est, Dinamo Kiev a trecut de echipa lui Mircea Lucescu, după victoria din meciul direct de duminică, scor 1-0.

Astra Giurgiu

Celtic – Hamilton 0-1

Deși păreau că-și revin, cei de la Celtic au ajuns din nou o echipă de duzină în Scoția acestui sezon. Echipa norvegianului Deila a pierdut acasă, 0-1, cu liderul Hamilton și este tot mai departe de titlu.

Dinamo Zagreb – Lok. Zagreb 3-0

Deja am intrat în a 11-a rundă fără eșec pentru Dinamo Zagreb. În această rundă am asistat la un nou succes clar care, coroborat cu semi-eșecul locului secund, Rijeka, duce pe Dinamo la 4 puncte avans în frunte.

Salzburg – Neustadt 4-1

După un scurt scurt-circuit pricinuit de eliminarea din play-off-ul Ligii Campionilor, Salzburg a revenit la forma ofensivă care a consacrat-o în sezonul trecut. Astra a fost doar începutul, iar lanterna roșie din Austria, continuarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × two =