Pe 29 aprilie 1978, în Bundesliga se juca ultima etapă a sezonului. Borussia Monchengladbach era campioana en-titre însă începuse sezonul foarte prost reușind abia două victorii în primele 7 etape. Situația avea să se schimbe radical pentru ei după următoarele 22 de partide, ajungând până pe locul secund. Până la ultima etapă, Monchengladbach și Koln acumulase același număr de puncte iar diferența de golaveraj era undeva la 10 goluri.

Borussia Monchengladbach juca pe teren propriu ultimul meci al acelui sezon iar Koln, în deplasare. Gladbach avea nevoie de o victorie de cel puțin 11 goluri diferență pentru a putea spera la titlul de campioni iar cei de la Koln, să nu câștige la o diferență mai mare de un gol cu St. Pauli.

Borussia Dortmund se afla abia la cel de-al doilea sezon consecutiv în Bundesliga și se bătea în partea inferioară a clasamentului dar reușise să se salveze de la retrogradare în etapa a 31-a astfel că ultimul meci al sezonului pentru ei nu era unul foarte important. Mai mult decât atât, antrenorul lui Dortmund, Otto Rehhagel se hotărâse se înceapă meciul cu al doilea portar, Peter Endrulat în vârstă de 24 de ani. Titularul obișnuit era Horst Bertram care însă revenise după o accidentare. 

bundesliga 1978
Foto: bundesliga.com

În fața a peste 38.000 de spectatori, Gladbach a făcut spectacol reușind o victorie incredibilă cu 12-0, 5 dintre goluri fiind marcate de Jupp Heynkes. Cele 12 goluri n-au fost însă de ajuns. FC Koln a câștigat cu 5-0 în deplasare și aveau un golaveraj de 86 goluri marcate și 41 primite în timp ce Gladbach marcare 86 de goluri și 44 primite.

bundesliga 1977/78
Foto: bundesliga.com

Interesant este faptul că în momentul în care s-a anunțat scorul de la Glabach – Dortmund, fanii celor de la St. Pauli au încurajat echipa adversă, FC Koln. După meci, fanii ambelor echipe au sărbătorit titlul, cele două galerii susținându-se reciproc până astăzi după acel eveniment. Pentru FC Koln a fost al 3-lea și ultimul titlu câștigat în istoria clubului.

VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − two =