Etapa a doua desfasurata intre Elgoibar si Vitoria-Gasteiz pe distanta de 170,2 kilometri nu a fost cu nimic mai usoara decat sectiunea de debut invitandu-i pe alergatori la o noua confruntare cu inaltimile de data aceasta in cinci catarari: doua de categoria a 2-a si trei de categoria a 3-a.

Urcusul a inceput inca din start apoi predominand un traseu sinuos, cu dealuri si…movile, dar totusi nu suficient de dificil pentru a duce la o decizie timpurie. Liderul cataratorilor, Amets Txurruka (Caja Rural) s-a aratat dispus pentru o noua aventura, dupa ce ieri adunase numeroase puncte, realizand pe putini kilometri mai bine de 4 minute avans fata de plutonul cuprinzand 159 de alergatori. GreenEdge Orica s-a istalat apoi in fruntea plutonului imprimand ritmul dorit de liderul Simon Gerrans.

O parte din timp a plouat, soseaua umeda a indemnat ciclistii la precautie, insa desfasurarea cursei a ramas aceeasi. Diferenta de 3-4 minute intre Txurruka si grupul masiv a ramas constanta pana pe ultimii 50 kilometri. Din pluton s-au desprins Voigt (RadioShack) si Malori (Lampre) care au facut jonctiunea cu Tsurruka, dar plutonul animat de mai multe echipe printre care SaxoBank, BMC, Sky, GreenEdge-Orica a declansat urmarirea celor trei fugari ajunsi cu mai putin de 10 kilometri inainte de final pe ultima catarare a zilei la Zaldiaran.

Coborarea spre finis a fost agitata mai multi alergatori si-au incercat sansa dar ei nu au putut impiedica sprintul de masa care a revenit lui Daryl Impey (Orica-Greenedge), urmat de Francesco Gavazzi (Astana) care a preluat conducerea in clasamentul general.

Podiumul clasamentului general:

1. Francesco Gavazzi (Astana)
2. Angel Vicioso (Katusha)
3. Peter Velits (Omega Pharma-Quick Step)

Miercuri, Vuelta al País Vasco programeaza etapa a treia: Vitoria-Gasteiz – Trapagaran-La Lejana 164,7 km din nou cu cinci catarari, ultima treime a cursei promitand sa fie mai animata fiind prevazute trei catarari printre care doua de categoria a 2-a la Alto de la Reineta si Alto de la Lejana, ultima insemnand si sosirea cu o portiune finala de circa 400 metri marcata de o rampa de 21 la suta !

Impey

In foto: Daryl Impey.

G.L. Neamtu

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ